Van bes tot kopje koffie

Onze passie voor koffie begint op de koffieplantages en gaat door tot aan het kopje koffie. Iedere stap in het proces krijgt onze toegewijde aandacht en zorg. Ontdek hoe wij de kwaliteit van onze koffie garanderen, bij elke stap.

Onze passie voor uw koffie

Geselecteerde koffieplantages

Onze groene koffie komt rechtstreeks van plantages die met zorg zijn geselecteerd. Wij streven daarbij naar een duurzame samenwerking met onze partners, met aandacht voor kwaliteit, continuïteit en verantwoord ondernemen. Zo leggen wij een sterke basis voor onze producten en kunnen we klanten precies vertellen waar onze koffie vandaan komt.

Elke boon is uniek

De kwaliteit van de boon wordt bepaald door verschillende aspecten. Zo bestaan er diverse soorten, waarbij Arabica en Robusta de meest bekende zijn. Daarnaast zijn onder andere klimaat, hoogte, terroir en onderhoud van de plantage en gewassen van invloed. Met onze lange ervaring kopen we iedere dag de juiste koffiebonen voor onze producten.

Oogsten

Het merendeel van de koffiebessen wordt met de hand geplukt, waarbij de boeren alleen de rijpe bessen oogsten. Direct na de oogst worden de bonen uit de bes gehaald en eventueel gewassen en gedroogd. Een delicaat proces dat van essentieel belang is voor de kwaliteit van koffie.

Hand

De kunst van het melangeren

Onze melangeurs zijn ware vakmensen met jarenlange ervaring. Zij kennen de kenmerken van verschillende groene koffies als geen ander en weten deze tot een harmonisch geheel te melangeren. Om de gewenste smaak constant te kunnen garanderen zijn zij hier iedere dag met zorg mee bezig. Jaar in, jaar uit.

Versgeplukte koffiebonen

Branden op de juiste kleur

Samen bepalen de melange en het branden de smaak van de koffie. Onze branders oefenen hun vak met passie uit en dat is nodig want koffie branden vereist uiterste precisie. De kennis over de groene koffie, de benodigde hoeveelheid hete lucht en brandtijd komen hier samen en bepalen uiteindelijk de brandkleur. Iedere batch gebrande koffie wordt gecontroleerd op de juiste brandkleur.

Gebrande koffiebonen

Het malen van de koffie

De manier van koffiebereiding bepaalt voor een belangrijk deel of wij de koffie malen en de maalgraad daarvan. De juiste maalgraad is belangrijk voor de juiste extractie van de koffie. We beschikken over diverse typen molens waarmee we iedere maalgraad kunnen bieden. Ook tijdens dit deel van het proces worden continu monsters genomen om de kwaliteit te bewaken.

Koffiepoeder

Het beschermen van het aroma

De smaak en het aroma van vers gebrande koffie zijn gevoelig voor contact met lucht. Daarom verpakken wij de koffie zo snel mogelijk na het branden. We gebruiken daarbij verschillende technologie├źn om de koffie optimaal en langdurig te beschermen. En dat proef je!

Koffiezak

Kwaliteitsborging

Onze kwaliteit wordt continu nauwlettend bewaakt vanaf de groene koffie tot aan het uitleveren van onze producten. Onze fabriek is daarnaast gecertificeerd volgens de laatste BRC standaard.

Kopje koffie BRC Food Certificated