De basis voor groei

Onze visie op groei is gebaseerd op duurzaamheid. Duurzaamheid gaat voor ons verder dan gecertificeerde koffie produceren, en omvat alle elementen van People, Planet en Profit door de gehele keten. Samen met onze partners.

Onze passie voor uw koffie

Grondleggers van een
speciaal koffiekeurmerk

UTZ - uit te spreken als “oets” - betekent ‘goed’ in een Maya-taal uit Guatemala. Ahold Coffee Company heeft in samenwerking met koffieproducenten het UTZ Certified-keurmerk ontwikkeld. Het keurmerk is een onafhankelijk duurzaamheidsprogramma, dat zorgt voor de naleving van sociale normen, milieuaspecten en voedselveiligheid. UTZ Certified besteedt aandacht aan scholing, betere leefomstandigheden, betere landbouwmethoden en een beter milieu. Kortom: een betere toekomst. Meer informatie over de UTZ Certified Foundation vindt u op: www.utzcertified.org

UTZ UTZ

Rechtstreeks van de plantages kopen

Ahold Coffee Company bouwt aan een duurzame relatie met de koffieboeren. In plaats van anonieme leveranciers zijn de koffieboeren partners in een duurzame samenwerking.

Koffiebonenplantage

Oog voor mens en milieu

UTZ Certified staat voor duurzame landbouw gericht op een betere positie voor boeren, hun families en onze planeet. Dankzij het UTZ programma leren boeren betere landbouwmethoden, creëren zij betere werkomstandigheden en kunnen zij beter zorgen voor hun kinderen en de natuur. UTZ levert hierdoor op grote schaal een positieve bijdrage aan: het inkomen voor de boeren door betere oogsten, de zorg voor het milieu en het zekerstellen van natuurlijke grondstoffen van onze aarde. Nu en in de toekomst. En dat smaakt een stuk beter.

UTZ

Ook bij transport,
branden en inpakken

Duurzaamheid raakt onze totale bedrijfsvoering. Niet alleen in de landen van oorsprong, maar door de gehele keten van transport, branden en verpakken. Ahold Coffee Company heeft hierin al veel bereikt. Reductie van verpakkingsmaterialen. Reductie van energieverbruik. Gerichte opleidingen voor medewerkers en aanpassingen van de werkomstandigheden.

UTZ

People, Planet... én Profit!

Duurzaamheid is meer dan een certificaat. Duurzaamheid betekent ook een concurrerende en winstgevende bedrijfsvoering en een duurzame relatie met onze klanten. Verantwoord voor alle betrokkenen: klanten, consumenten, leveranciers, buren en medewerkers. Verantwoord in alle facetten van ons bedrijf. Verantwoord om onze rol in de koffieketen bestaansrecht te geven op de lange termijn.

De oorsprong van een pak koffie

Wilt u weten waar onze koffie vandaan komt? De herkomst van elk pak koffie kunt u achterhalen. Iedereen heeft dus de zekerheid dat de koffie is ingekocht bij producenten die op een verantwoorde manier produceren volgens de richtlijnen van UTZ Certified.

Ethiopië

Onze certificeringen

Alle producten die wij leveren zijn duurzaam. Naast UTZ Certified, bieden wij ook Fairtrade en Biologische koffie.

UTZ Fairtrade Biologische landbouw

Duurzaamheid, een optelsom van initiatieven

Duurzaamheid raakt ons hele bedrijf: koffie, verpakking, fabriek en mensen. We hebben al veel gedaan maar we willen nog meer grote en kleine stappen zetten. Lees er meer over in onze brochure.

Duurzaamheidsrapport